Google Foto, siz uygulamayı sildikten sonra bile eklerinizi çevrimiçi olarak yüklemeye devam ediyor

Google Foto, tüm fotoğraf koleksiyonunuzu buluta yedeklemek için sorunsuz (ve tamamen ücretsiz) bir yoldur. Apple’ın iOS, Android ve çevrimiçi sürümlerinde bulunan uygulama – resimlerinizi konumunuza, zamana göre otomatik olarak gruplandırır ve kategorilere ayırır ve fotoğraflardaki kişiler. Bu, kişiselleştirilmiş bir Google Arama çubuğuyla ömür boyu fotoğraf ve videoları hızlı bir şekilde aramanıza olanak sağlar. Google, resimlerinizi analiz eder – tek bir aldatma veya etiket eklemek zorunda kalmadan cansız nesneleri, hayvanları ve insanları tanıyabilir Fotoğraflar uygulaması fotoğraflarınızı sürekli olarak bulutlara yükleyebilir ve yedekleyebilir. Ancak, yazılımın Android sürümünde bir tuhaflık, Google’ın Google Foto uygulamasını sildikten sonra bile en son fotoğraflarınızı yüklemeye devam edeceği anlamına gelir. Uygulamayı ilk yüklediğinizde, Google Foto’nun buluta otomatik olarak yeni resimler yüklemesine izin verirseniz, bu ayar geçerli olacaktır – uygulamayı sildikten sonra bile. ilk önce Nashville Business Journal yazarı David A. Arnott tarafından fark edildi. Otomatik Google Foto yedeklemesini kapatmak istiyorsanız, telefonun veya tabletlerin genel ayarlarında Google Ayarları menüsüne gidin. Menüdeki Google Fotoğraf Yedekleme seçeneğine basın ve seçeneği devre dışı bırakma.Mr Arnott, hizmetin karısının ve kızının fotoğraflarını yüklediğini fark ettiğinde, uygulamanın silindikten sonra akıllı telefonuyla çekilmiş olduğunu fark ettiğinde şok olduğunu söyledi. Ancak, Google Bay Arnott’a fotoğraf yedeklemesinin basit olduğunu söyledi ” Amaçlandığı gibi çalışmak.”